Painitietoa

Painin aloittaminen Tampereen Painiseurassa, TaPs:ssa

Painikoululaiset tarvitsevat harjoitteluvälineiksi sisätossut (painimatolle ei saa mennä paljain jaloin), verryttelyhousut/shortsit ja t-paidan. Alkuun esimerkiksi omissa kisoissa tarvittavat painitrikoot saa lainaksi seuralta. Lisäksi on hyvä ottaa mukaan juomapullo, jonka painija saa tiukasti suljettua. Juomapullossa on hyvä olla vettä tai erittäin laimeaa mehua. Neste tekee painimatosta hyvin liukkaan, joten pullon tiivis sulkeminen on tärkeää. Juomapullot tulee säilyttää maton ulkopuolella ja juomisen tulee myös tapahtua maton ulkopuolella.


Painikoulussa on aina 1-3 valmentajaa paikalla harjoitusten alusta loppuun. Valmentajille on hyvä kertoa painijoiden mahdolliset lääkitykset, vammat jne.


Painikoulun harjoitusajat ovat ti ja to klo 17.15-18.30. Tämä sisältää suunnilleen

* 30 minuutin osuuden alkuveryttelyä ja kehon hallinnan opettelua

* 20-30 minuuttia painitekniikan harjoittelua

* 20-30 minuuttia painimista

* loppuleikki 5-10 minuuttia

 

Keskiryhmän harjoitusajat ovat ti ja to klo 17-18.30.
Kilparyhmän harjoitusajat ovat ti ja to klo 17.00-19.00.

 

Ilmoittautuminen:

Yhteystiedot sivulla on lomake, täyttäkää se tai tulostakaa erillinen lomake ja lähettäkää se osoitteeseen tampereenpainseura@gmail.com. Lisätietoa ja apua saatte valmentajilta. Lomakkeeseen löytyy myös linkki seuran Facebook-sivuilta.

Painisalilla ei suvaita rasismia, kiusaamista, pilkkaamista tai muuten toisten harjoittelun häirintää. Lisäksi painikoulussa pyritään opettelemaan toisten kunnioitusta sekä valmentajan kuuntelua. Jos jonkinlaista kiusaamista tai kinaa ilmenee, valmentajat puuttuvat tilanteeseen heti sen havaittuaan. ”Kenelläkään ei ole oikeutta pilata toisten harjoittelua”, on tunnuslause painikoulun puolella. Tätä kautta pyrimme kasvattamaan jokaisesta lapsesta monipuolisen ja muut huomioivan urheilijanalun. Painisalilla noudatamme ”Kamppailija ei kiusaa”-periaatteita.

Hygieniasta on hyvä opetella pitämään huolta. Suosittelemme suihkussa käyntiä jo heti Nääshallin pukuhuoneissa tai heti kotiin päästyä.

Yksi kausi on  joko elo-joulukuu tai tammi-toukokuu. Kausimaksu pitää sisällään valmennuksen, jäsenmaksun, t-paidan, salivuokran ja kahdet-kolmet jäsentenväliset kilpailuihin kauden aikana. Lisäksi tulee hankkia Suomisportin kautta harrastajalisenssi. Lisenssi oikeuttaa osallistumisen kutsukilpailuihin ja tiettyihin Painiliiton alaisiin kilpailuihin. Tästä ohjeistus erikseen. Myös aiemmin aloittaneet hankkivat lisenssinsä Suomisportin kautta. Ohjeistusta ja lisätietoa saa valmentajilta.

 

Iso ryhmä Täällä painivat kokeneemmat ja isommat painijat, jotka osaavat pääosin jo ottaa omatoimisesti vastuuta omasta tekemisestään. Valmentajat tekevät päätöksen isolle puolelle siirtymisestä painijan kehityksen mukaan. Lisäksi varmistetaan, että kaikilla on suunnilleen sopiva harjoitusvastustaja.

Keskiryhmä. Painikoulusta siirrytään keskiryhmään, kun perustekniikka on hallussa. Valmentajat tekevät päätöksen keskiryhmään siirtymisestä painijan kehityksen mukaan.

Painikoulu. Osa jo aiemmin aloittaneita sekä aloittavat painijat.

Nallepaini. Vanhemmat ja lapset liikkuvat painin parissa yhdessä.

 

Kilpailutoiminta yleisesti

Painikilpailut ovat pääsääntöisesti yksipäiväisiä tapahtumia. Ne alkavat aina punnituksella, jonka jälkeen n. 2 tunnin päästä alkavat painit. Ottelijat pukeutuvat aina painitrikoisiin, joiden värit ovat punainen ja sininen. Painitossuista aloittelijoiden tulee muistaa, että nauhat pitää olla teipattu tai muuten piilotettu, etteivät ne pääse aukenemaan. Seuralla on huoltajalaukussaan teippiä tätä varten. Ottelut tulevat kisapaikan seinälle, josta kaikki voivat nähdä missä järjestyksessä painitaan. Listan vasemmalla puolella oleville tulee punaiset ja oikealle puolelle sininet trikoot. Ottelulistat tulevat myös verkkosivulle Brottlottiin. Valmentajat ohjeistavat listojen tulkinnassa.

Painijoiden tulee kisapaikalla pysyä huoltajien helposti löydettävissä, jotta voidaan ohjeistaa alkulämmittelyyn sekä saadaan painija ajoissa matolle.

 

Kisoihin osallistuminen

Kauden pääkilpailut nimetään aina kisakalenteriin. Valmentajat päättävät viime kädessä osallistujat kisoihin. Ilmoittautumiset kisoihin hoidetaan joko valmentajille salilla tai Whatsap-ryhmän kautta.  Seura kustantaa painijoiden osallistumismaksut ja yhden ruuan/kisapäivä.

 

Tampereen Painiseuran tiedottaminen

TaPs:n pääasiallinen viestintäkanava harjoituksista, kisoista yms. on oma Whatsap-ryhmä. Whatsap-ryhmään voivat liittyä niin painijat kuin vanhemmatkin. Toivottavaa olisi, että ainakin yksi perheestä asentaisi sovelluksen puhelimelleen, sillä harjoitusten yms. viestinnässä Whatsap on tärkein viestintäkanavamme.

Saatamme kuvata painijoita seuran verkkosivuille, Facebook ja Instagram-sivuille. Käytämme pääosin painijoista vain etunimiä, viralliset tulokset ovat erikseen. Jos ette halua, että lapsenne kuvia laitetaan mukaan julkaisuihin, ilmoittakaa siitä valmentajille.